JIAB´s FAVORITER

 

Kycklingwok med ingefära

 

 

300 g kycklingfilé

30 g ingefära

3 klyftor vitlök

½ gul lök

2 röd chilli

2 st spring onion

15 g torkad svart svamp

100 g långbönor

1 msk svampsoja

2 msk ostronsås

1 msk fisksås

1 msk socker

1 msk soybean paste

1 msk matolja

1 dl vatten

______

 

Lägg svampen i vatten ca 20 min, skär den sedan i bitar.

Skär kycklingfilen i bitar.

Strimla ingefäran.

Skär långbönor i 1 cm bitar.

Skiva löken.

Skär spring onion i 1 cm bitar.

Hacka chilli och vitlök.


Häll oljan i wokpannan. Lägg i vitlök och chilli, låt det fräsa lite.

Lägg i kycklingen, stek tills den är nästan klar.

Häll i vatten, socker och alla såser.

Lägg i ingefära, svamp och lök, låt det steka några minuter.

Lägg i långbönor och stek några minuter.

Lägg i spring onion och ta bort woken.

Klar att servera.