JIAB´s FAVORITER

 

Pad Thai

 

 

4 pers

15-20 st tigerräkor

300 gr tofu

3 msk torkade räkor

3 msk krossade jordnötter

2 msk söt kålrot (turnip)

2 tsk chilipulver

1 1/2 dl pad thai sås

2 msk ostronsås

2 msk fisksås

2 msk svampsoja

1 msk socker

300 gr risnudlar

2 st ägg

1 dl vatten

50 gr böngroddar

2-3 st chinese leek leaf matolja

______

Skär tofun i tärningar och stek den i olja.

Koka risnudlarna ca 5 min, häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.

Finhacka kålroten. Krossa jordnötter och torkade räkor i en mortel. Skär chinese leek leaf i cm långa bitar.

Häll lite olja i wokpannan. Knäck i äggen och stek dem lite, rör under tiden.

Lägg i tigerräkorna, låt det steka tills räkorna fått färg.

Häll i nudlarna och alla såser, vatten och socker, blanda.

Lägg i tofu, kålrot, torkade räkor, jordnötter och chili. Stek en liten stund, rör under tiden.

Lägg i böngroddar och chinese leek leaf. Blanda ihop och stäng av spisen.

Servera med böngroddar och pressa ev. lite lime över. Om man vill ha extra starkt: krydda med chilipulver.