Fish Sour Soup (Nung Ma Nao)

tips från Sumalee 2015-04

 

2-4 portioner

1 st            tilapia (hel, urtagen) ca 500 g – 1 kg

2-5 st         bird chili

1-2 msk      fisksås

1-2 msk      socker

1-2 msk      ljus soja

3-4 msk      limejuice

1 st           lime

1-2 msk      hackad vitlök

1 msk         skivad vitlök

 

Skär några snitt tvärs över varje sida på fisken. Gnid sedan fisken med salt och skölj den i kallt vatten. Det marinerar och rengör fisken. Upprepa detta tre gånger.

Lägg fisken i en bamboo steamer, antingen direkt på träet eller på ett salladsblad eller tunt tyg eller på ett fat. Koka upp vatten i en kastrull. Ställ steamern ovanpå kastrullen och låt fisken ångkoka ca 30 minuter.

Ta upp fisken och lägg den på ett serveringsfat.

Blanda hackad bird chili, limejuice, fisksås, socker, ljus soja och hackad vitlök. Häll blandningen över fisken.

Bred hackad lime och skivad vitlök över fisken.

Servera gärna med ris.