Tips från personalen

Tofugryta med röd curry

av Sumalee (2016-04)

 

 

 

 

 

 

3 - 4 port.

1 - 2 msk matolja

50 g röd currypasta

165 ml kokosmjölk

3 dl vatten

2 - 3 paprikor

300 - 500 g bambuskott, strimlat

1 tsk Rosdee kyckling

25 g palmsocker

1 - 2 msk fisksås

400 g extra hård tofu

30 - 50 g sötbasilika

 

_____

 

 

Skär tofun i tärningar. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna. Blanda gärna röd, grön och gul paprika. Skölj basilikan och plocka av bladen. Krossa palmsockret eller skär det i tunna skivor. Häll av vätskan från bambuskotten.

Hetta upp oljan i en gryta, lägg i currypastan och stek den en kort stund tills det doftar gott, rör litet under tiden. Häll i kokosmjölken och vattnet. Rör om och låt det koka några minuter.

Blanda ner paprikan och bambuskotten. Tillsätt rosdee, palmsocker och fisksås. Smaka av och tillsätt eventuellt mer av någon ingrediens.

Häll sedan ner tofun och basilikabladen i grytan. Och maträtten är färdig att äta. Dekorera med några basilikablad vid serveringen.

Servera med kokt jasminris, nudlar eller bröd.