Fried Rice Tom Yum Seafood

(Mee 2014-04-11)

 

Den här rätten smakar som den thailändska räksoppan Tom Yum Kung men görs med stekt ris och inte som soppa. Den är enkel att göra och tar inte så lång tid. Och den smakar väldigt gott!

 

50 g räkor
40 g bläckfisk
20 g musslor
1 msk chilipasta
1 st citrongräs
2 st limeblad
20 g galanga
1/2 lime
2 tsk rosdee kycklingsmak
1 msk fisksås
1 tsk socker
ev. ett par chili
4 dl kokt kallt jasminris
 

Fräs chilipastan i en aning matolja i en wokpanna tills det börjar dofta gott. Tillsätt citrongräs, limeblad och galanga, allt hackat eller finskuret, och stek på hög värme. Om du gillar stark mat har du också i hackad chili (låt fröna vara med).

Lägg därefter i räkor och musslor, rör om och stek tills allt får lite färg. Ha sedan i bläckfisken och stek en mycket kort stund.

Häll i fisksås, socker, rosdee och saften från limen. Stek någon minut under omrörning. Rör slutligen ned riset och stek ytterligare någon minut under omrörning.