JIAB´s FAVORITER

 

Tom yum kung / Räksoppa med citrongräs

 

 

4 portioner


20 st tigerräkor

4 dl vatten

3 dl kokosmjölk

1 msk chili paste i olja

3 st röd shalottenlök

2 stånd citrongräs

2 skivor galanga

20 st små svampar

6 st limeblad

2-3 st chili

5 st koriander

2 msk fisksås

3 msk lime juice

1 tomat

______


Skölj räkorna och skala dem.

Häll vatten och kokosmjölk i en gryta. Banka litet på citrongräset och skär det i bitar. Lägg citrongräset i grytan tillsammans med galanga, röd shalottenlök och limeblad. Koka 3 minuter.

Lägg i räkor och svamp och koka tills räkorna blir orangerosa.

Tillsätt chili paste i olja, chili, fisksås, lime juice och tomat skuren i bitar. Strö över koriander. Lägg på ett lock och ta bort från spisen.

Servera med jasminris.