JIAB´s FAVORITER

 

 

Röd curry med kyckling

 

 

5 personer

 

300 g kyckling

1 burk (565 g) bambuskott

2 msk röd currypasta

2 msk fisksås

1 msk socker

½ påse (50 g) sötbasilika

5 st limeblad

½ paprika

400 ml kokosmjölk

1 tsk Rosdee kyckling

3 st röd chili (om man vill ha litet extra styrka) 

 

Förberedelse:

Skär kycklingen i bitar.

Plocka basilikabladen och lägg dem i blöt ca 15 min.

Strimla limebladen.

Häll bambuskotten i ett durkslag och skölj av dem.

Skär paprikan i bitar.

Hacka chilin

Tillagning:

Häll i hälften av kokosmjölken i en gryta, koka upp under omrörning och låt den koka någon minut.

Lägg i currypastan och rör om, låt den koka ytterligare någon minut.

Lägg i kycklingbitarna och koka under omrörning tills kycklingen är klar.

Lägg i bambuskotten och resten av kokosmjölken, låt det koka upp, rör under tiden.

Tillsätt fisksås, socker och Rosdee och rör om.

Lägg i grönsakerna och tag bort grytan från plattan. 

Servera med jasminris.