JIAB´s FAVORITER

 

Nudelsoppa med frikadeller och tofu

-         mild smak

 

3 port.

Frikadeller:

300 g fläskfärs

1 tsk vitpeppar

1 msk Rosdee pork

1 msk svampsoja

 

Buljong:

5 dl vatten

1 buljongtärning Knorr pork

1 msk svampsoja

1 tsk Rosdee pork

 

40 g glasnudlar

100 g äggtofu

½ salladskål

20 g koriander

20 g spring onion

vitpeppar

_____

Blanda fläskfärsen med vitpeppar, Rosdee och svampsoja. Forma till små bollar.

Lägg glasnudlarna i blöt 10 min, klipp dem sedan i bitar och häll av vattnet.

Koka upp vatten i en kastrull tillsammans med buljongtärning, soja och Rosdee. Lägg i färsbollarna och fortsätt koka tills färsen är klar. Lägg i glasnudlarna, tofun skuren i bitar och strimlad salladskål. När vattnet kokat upp igen tar man genast av det från värmen. Lägg i koriander och spring onion som skurits i bitar. Krydda med litet vitpeppar.