Kycklingsallad (Laab Kai)

av Weeraya (2018-12)

 

2-4 port.

500 g kyckling eller kycklingfärs

3 st limeblad

50 g koriander

50 g mynta

100 g salladslök (spring onion) eller rödlök

Laab-kryddning

2 msk rostat klibbris

1 tsk chilipulver

2 msk fisksås

1 msk saft av lime

eller

30 g Laab Namtok kryddmix (Lobo)

 

 
 

 

_____

 

 

       

Skär kycklingen i små bitar. Finstrimla limebladen och hacka övriga grönsaker i små bitar.

Rosta riset i torr stekpanna och stöt det sedan i mortel.

Stek kycklingen i olja eller vatten. Stäng av värmen när kycklingen är klar. Blanda i Laab-kryddningen (rostat ris, chilipulver, fisksås och limejuice - eller färdig kryddmix) samt alla grönsakerna.

Smaka av. Det ska smaka lite salt, syrligt och ganska chilistarkt.

Servera med kokt jasminris eller klibbris.