Tapiokapärlor och svarta bönor i kokosmjölk

av Sumalee (2018-09-27)

 

2-4 port.

50 g torkade svarta bönor
100 g tapiokapärlor
1 tsk salt
4-6 msk socker
400 ml kokosmjölk
1-2 st pandanblad
100 g kokosnötkött
 

___

Lägg bönorna i en skål och häll på vatten så att det täcker bönorna. Låt bönorna ligga i blöt i vattnet ca 5 timmar. Koka bönorna i nytt vatten, häll på så att vattnet täcker bönorna, ca 20 minuter. Häll sedan av vattnet.

Skölj tapiokapärlorna. Det går bra att använda små eller stora tapiokapärlor, vita eller färgade. Koka upp vatten och lägg i tapiokapärlorna. Koka ca 15 minuter tills tapiokapärlorna är genomskinliga. Häll av kokvattnet och spola tapiokapärlorna i kallt vatten.

Blanda salt, socker och kokosmjölk. Dela pandanbladen i bitar och gör en knut av varje bit. Lägg dem i kokosmjölken. Hetta upp blandningen och låt den vara het, men inte koka, under 5-7 minuter. Ta bort pandanbladen. Låt svalna.

Blanda tapiokapärlorna och de svarta bönorna med kokosmjölken. Skär kokosnötköttet i tärningar och lägg det ovanpå eller blanda ner det vid serveringen. Rätten kan serveras varm eller kall.