Tips från personalen

 

Fried Rice Tom Yum Seafood (Mee 2014-04-11)

Den här rätten smakar som den thailändska räksoppan Tom Yum Kung men görs med stekt ris och inte som soppa. Den är enkel att göra och tar inte så lång tid. Och den smakar väldigt gott!

Läs receptet här

 

 

Vietnamesiska vårrullar (Cookie och Weeraya 2013-09-05)

 

 

 

 

 

 

 

Vietnamesiska vårrullar består av fyllning som rullas in i rispapper. De friteras, steks eller äts färska. Till vårrullarna serveras sås. Fyllningen består ofta av nudlar och grönsaker samt kyckling, räkor eller tofu; vad man väljer varierar mycket.

Här är ett förslag på färska vietnamesiska vårrullar med kyckling och med två olika såser. (Läs mer)

 

Khao Pad Goong - Stekt ris med räkor (Pooki 2013-07-16)

Stekt ris är en vanlig maträtt i Thailand. Man kan göra stekt ris med fläsk, kyckling, räkor eller nästan vad som helst. Jag tycker att det smakar bäst med räkor och det här är mitt favoritrecept... (Läs mer)

 

 

Misosoppa (Cookie 2012-10-25)

Misosoppa kan du enkelt göra på detta sätt... (Läs mer)

  

Omelett med Cha Om (Aom 2012-03-21)

 

 

 

 

 

Omelett med Cha Om (acacia) är en vanlig rätt i Thailand. Här är receptet... (Läs mer)

 

Sticky Rice - ångkokat (Yo 2011-12-11)

 

 

 

 

 

Till 2 portioner tar du 3 dl Sticky Rice (klibbris). Lägg riset i vatten och...  (Läs mer)

  

Roti - Thaipannkaka med banan (Weeraya 2011-11-04)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto och montage: Cookie hos Thailaan

En snabb och enkel variant, där man använder Roti som är djupfryst i tunna skivor och bara behöver gräddas. Ingredienser...  (Läs mer)
 

Isglass Nam Keng Sai och mjölkdrink Nom Yen (Yo 2011-10-06)

 

 

 

 

 

 

 

Isglass Nam Keng Sai Man kan göra isglass genom att blanda saft, is, frukt och litet annat. Här får du tips på en variant... (Läs mer)