Tips från personalen

 

Wok med risnudlar (Sumalee 2017-09)

En wok med ägg, tofu och risnudlar.

 

Sallad med grön jackfrukt (Sumalee 2016-06)

Den här salladen görs på omogen jackfrukt. Maträtten blir helt vegetarisk om man använder vegetarisk "fisksås" men annars kan man använda den vanliga fisksåsen. 

Receptet finns här.

 

Tofugryta med röd curry (Sumalee 2016-04)

Det här är en medelstark maträtt med tofu, kokosmjölk och röd currypasta, väldigt enkel att göra.

 

Fish Sour Soup, Nung Ma Nao (Sumalee 2015-04)

Det här receptet skrev jag ursprungligen ner åt en kund som ville laga en fiskrätt som passade till hans fina thailändska fiskform. Rätten görs på tilapia som ångkokas.

Läs receptet här

 

Wokad krabba med currypulver (Bee 2014-05-01)

Det här är en av mina favoriträtter och receptet har jag lärt av min bror, säger Bee. Han brukade laga den åt oss hemma i Laos. I hans recept lagar man 5 kg krabba åt gången, men jag har gjort om det till två portioner. Det är svårt att få tag i krabba i Laos, som är ett inland, så vi passar på att köpa krabba i Thailand när vi har något ärende dit.

 

 

 

 

 

Läs receptet här

 

Fried Rice Tom Yum Seafood (Mee 2014-04-11)

Den här rätten smakar som den thailändska räksoppan Tom Yum Kung men görs med stekt ris och inte som soppa. Den är enkel att göra och tar inte så lång tid. Och den smakar väldigt gott!

Läs receptet här

 

Wokad enokisvamp (Bee 2014-03-06)

200 g färsk enokisvamp

1 msk smör

1 tsk Maggisoja

mald svartpeppar

 

 

 

 

Läs hela receptet här

 

Vietnamesiska vårrullar (Cookie och Weeraya 2013-09-05)

 

 

 

 

 

 

 

Vietnamesiska vårrullar består av fyllning som rullas in i rispapper. De friteras, steks eller äts färska. Till vårrullarna serveras sås. Fyllningen består ofta av nudlar och grönsaker samt kyckling, räkor eller tofu; vad man väljer varierar mycket.

Här är ett förslag på färska vietnamesiska vårrullar med kyckling och med två olika såser. (Läs mer)

 

Khao Pad Goong - Stekt ris med räkor (Pooki 2013-07-16)

Stekt ris är en vanlig maträtt i Thailand. Man kan göra stekt ris med fläsk, kyckling, räkor eller nästan vad som helst. Jag tycker att det smakar bäst med räkor och det här är mitt favoritrecept... (Läs mer)

 

Wokad senapskål (Kookkai 2013-05-24)

Ta 1 påse sur senapskål utan chili (350 g). Hacka senapskålen... (Läs mer)

 

Misosoppa (Cookie 2012-10-25)

Misosoppa kan du enkelt göra på detta sätt... (Läs mer)

  

Omelett med Cha Om (Aom 2012-03-21)

 

 

 

 

 

Omelett med Cha Om (acacia) är en vanlig rätt i Thailand. Här är receptet... (Läs mer)

 

Evaporerad mjölk (Sumalee 2012-02-11)

 

 

 

 

 

 

 

Evaporerad mjölk passar i många sammanhang. Evaporerad mjölk är... (Läs mer)

 

Sticky Rice - ångkokat (Yo 2011-12-11)

 

 

 

 

 

Till 2 portioner tar du 3 dl Sticky Rice (klibbris). Lägg riset i vatten och...  (Läs mer)

  

Roti - Thaipannkaka med banan (Weeraya 2011-11-04)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto och montage: Cookie hos Thailaan

En snabb och enkel variant, där man använder Roti som är djupfryst i tunna skivor och bara behöver gräddas. Ingredienser...  (Läs mer)
 

Isglass Nam Keng Sai och mjölkdrink Nom Yen (Yo 2011-10-06)

 

 

 

 

 

 

 

Isglass Nam Keng Sai Man kan göra isglass genom att blanda saft, is, frukt och litet annat. Här får du tips på en variant... (Läs mer)

 

Shirataki-glasnudlar (Cookie 2011-09-19)

 

 

 

 

 

 

Alla som går på lchf-dieten, alltså kolhydratfattig diet, skulle jag vilja rekommendera shirataki-glasnudlar för att de innehåller väldigt lite kolhydrater. Nudlarna är... (Läs mer)

 

Palmsocker (Sumalee 2011-08-08)

När det står palmsocker i ett recept kan du förstås använda vanligt socker. Men ta helst palmsocker... (Läs mer)