JIAB´s FAVORITER

 

Wokad vattenspenat (Pad Pak Bung)

 

     

 

2-3 port.

400 g vattenspenat (Chinese Morning    Glory)

3 röda chili

3 vitlöksklyftor små thailändska

   (eller 1-2 vanliga vitlöksklyftor)

2 msk ostronsås

2 msk soybean paste (gärna varianten   med chili)

1/2 tsk socker

1 msk svampsoja

¼ dl vatten

2 msk olja

 

Eventuellt också:

200 g friterad tofu skuren i små bitar

eller 200 g köttfärs

_____

 Skär vattenspenaten i ca 3 cm långa bitar och skölj dem i vatten. Hacka chilin och finhacka vitlöken. Blanda alla ingredienserna utom oljan på ett fat.

Värm oljan i en wokpanna, men inte så väldigt hett. Lägg i vattenspenatblandningen och woka ca 3 minuter.  Ta upp direkt när det är klart.

Med tofu: Woka tofun tillsammans med vattenspenatblandningen.

Med köttfärs: Börja med att woka köttfärsen tills den är färdig. Woka den sedan tillsammans med vattenspenatblandningen.

Ät tillsammans med kokt ris.